Billede Credits: pixabay

Hvad Er Street "photography"? - Forklaring

18. November 2021

"Hvad er Street Photography?" - Street Photography er en overordnet betegnelse for fotografier af helt almindelige hverdagsting i et offentligt rum, på gader og stræder. 

Det kan blandt andet være af mennesker der går på et fortov, drikker kaffe på en café terrasse, børn der leger i en park, biler der kører på vejen osv.

I bund og grund er det billeder der ikke er opstillede og bare fanger helt naturlige øjeblikke.

Ofte er billederne derfor også af fremmede og bliver taget af dem uden at de ved det, så billedet forbliver helt naturligt og ikke opstillet.

En del Street photography billeder ender med at blive helt ikoniske, fordi de fanger nogle særlige øjeblikke, som man bare ikke kan opstille på samme måde.

Mange fotografer som gør sig indenfor Street photography, begår sig ofte i verdens storbyer, hvor der sker en masse og derfor giver rig mulighed for at fange forskellige og unikke motiver blandt gadernes travlhed.

Det er dog ikke kun motiver i bevægelse der anses for at være street photography, det kan også være af arkitektur, gadekunst, skilte og andet.

Ofte vil man fremhæve kontraster ved hjælp af spil i lyset, hvor man fremhæver både det mørke og lyse i motivet, så der kommer en særlig dybde i billedet.

Dette blogindlæg er lavet med økonomisk hjælp fra avXperten. Find et stort udvalg af produkter hos avXperten webshop, eksempelvis en hjemmebiograf projektor eller utallige andre gode varer.