Billede Credits: Pexels.com

Er Billedstabilisering Vigtig? Find Svaret Her

23. June 2021

Har du lige købt dig dit første kamera, så ved du også at der er mange nye ting og termer du skal lære ved dit kamera. Et af dem er billedstabilisering. Men hvorfor er det vigtig? I dette indlæg vil jeg forklare hvad det er og hvorfor det er vigtig, især hvis du er nybegynder. Find svaret her. 

Billedstabilisering er en vigtig funktion i dit kamera. Når du f.eks. Tager billeder i mørke omgivelser eller har brug for lange lukketider. Så billedstabilisering uhyre vigtigt. Det hjælper kameraet med at holde fokussen på målet, selvom du bevæger dig. 

Funktionen er enten indbygget i dit kamera eller objektivet. Det kan faktisk også godt hedde noget andet end billedstabilisering. Det afhænger af hvilken producent, der har produceret dit kamera.

Hvordan fungere det? 

Billedstabilisering søger vibrationer på billedet og retter dem, men hvis der ikke er nogle vibrationer, så kan det godt risikere at kameraet selv kommer til at lave vibrationer på billedet og billedet il komme ud sløret. Det er derfor vigtigt at holde objektivet stille, når du tager billeder med det. Især hvis det er et af de tungere objektiver, som er lettere at komme til at lave en bevægelse med. 

Jeg vil anbefale at bruge en stativ til de store objektiver.