Billede Credits: Pexels.com

Hvad Er RAW? Få Svaret Her

29. June 2021

Synes du ikke dine billeder er skarpe nok i kvalitet, så kande tvære at du skal skyde i RAW fremfor JPEG. I dette indlæg vil jeg kort forklare, hvorfor du skal skyde i RAW. Få svaret forneden. 

De fleste som har et kamera med et objektiv har mulighed for at vælge hvilken format billederne skal skydes i. Når du får dit kamera, så er det automatisk indstillet til at skude i JPEG, hvilket er den lette løsning hvis du skal overføre billederne over på en harddisk eller tlf. 

Men vidst du at, når du skyder i JPEG, så mister du en lille procentdel af kvaliteten på dine billeder? Det sker fordi kameraet cutter lidt ned på kvaliteten så den ikke fylder så meget, som et JPEG format. 

Men hvis du vil have den fulde udbytte af dit billede, med det bedste kvalitet, så skal du faktisk skyde i RAW. Det er nemlig også det de fleste professionelle skyder i og det er der en god grund til. 

Når du skyder i RAW så får du det, som du ser i kameraet. Filen fylder meget mere end en JPEG, men det er fordi den har alle detaljerne med. Og det gøre det også lettere for dig, når du senere hen skal redigere billedet.