Billede Credits: Pixabay, Pexels

Hvad Er En Sensor?

21. June 2022

En sensor, også kaldet en føler, er en enhed, som laver en reaktion, når den får fysisk påvirkning. Denne reaktion er i form af et elektrisk signal, hvor det kan være i form af lys eller en lyd, der bliver sendt videre.

Herunder kan du se en liste med de forskellige sensortyper:

Lyssensorer

Kender vi vist alle sammen, om vi så har dem derhjemme eller på vores arbejdsplads. Lyssensorer tænder, når de opfanger bevægelse og de meget praktiske, fordi de netop tænder hurtigt, men også slukker igen automatisk efter et stykke tid.

Lydsensorer

Du har faktisk din egen personlige lydsensor i form af din hørelse. Der er også andre ting i form af mikrofoner, eller bare elektroniske maskiner, der kan opfange lyd.

Temperatursensorer

Står du også bruger et termometer, har den en form for temperatursensor, som registrerer, hvor mange grader din dej, chokolade eller masse er.

Elektricitetsensorer

Der findes et bestemt apparat, når du skal tjekke, om der er strøm i en stikkontakt. Den har sådan en sensor, netop så du ikke kommer til skade eller laver en unødvendig kortslutning.

Man kan også sige, at mennesker har forskellige sensorer. Her snakker vi naturligvis om sanserne, som er med til, at vi kan føle, mærke og sense ting.

Til slut vil vi hurtigt takke Perlen Odense for støtten de her bidraget til artiklen. Perlen Odense forhandler blandt andet guldring. Tusind tak for støtten, siger vi.