Billede Credits: Pixabay, viarami

Hvad Er Et SD-kort?

23. May 2022

SD står for 'Secure Digital' og er et lille kort, som man putter ind i sit kamera. Kortet er med til at gemme de billeder, du tager, hvor du så efterfølgende kan ligge dem over på din computer, så de kan blive gemt for evigt oppe i 'skyen'.

SD-kortet er udviklet af Toshiba, SanDisk og Matsushita tilbage i 1999 og det bruges primært yil håndholdte computere, mobiltelefoner, digitalkameraer og GPS-enheder. Standardversionen af sådan et kort kan have op til 2 gb. Der findes dog visse tekniske kort, som kan have op til 4 gb. Herunder findes der kort såsom SDHC og SDXC, som kan have op til 32 gb og 2 TB.

Ligesom så mange andre ting i verden er der selvfølgelig også lavet en lille, mini-version af et SD-kort. Dette kort måler 15x11 mm, hvilket er omkring en fjerdedel af et almindelig SD-kort. Du kan dog stadigvæk godt bruge kortet, som ellers bruger standard kort, da man kan finde en adapter til, som kan lave det om til en anden størrelse.

Det er nok altid bedst at have så meget hukommelse på dit SD-kort som muligt, så du ikke lige pludselig står på din ferie og ikke har mere plads og derfor ikke kan tage flere billeder. Ellers er det i hvert fald vigtigt at have et ekstra kort med i lommen.

Til slut vil vi hurtigt takke Perlen Odense for støtten de her bidraget til dette, du lige læste. Her finder du et imponerende sortiment af armbånd, eller utallige andre gode varer. Vha. Perlen Odense overlever denne hjemmeside.