Billede Credits: Tilla Rebsdorf

Hvad Er Specielt Ved Et Hasselblad Kamera

26. May 2021

Når fotografering er en levevej 

Hasselblad. Hvis du bare interesserer dig en smule for fotografering, så ved du at dette kamera stadig står solidt placeret i superligaen på det internationale kameramarked.   

Selv om navnet godt kan lyde lidt tysk, så er Hasselblad et svensk produceret kamera, hvor der har været kælet for detaljerne siden 1941.  I dag sidder kineserne på den største aktiepost.

Måske husker du de gamle Hasselblad med rullefilm og håndholdt lysmåler? Kvadratiske fotos på 6x6 og klik-lyden, når Zeiss-objektivet lukkede? Indstillingen tog sin tid, og det kunne være et lykketræf at skyde et godt foto. Enten var solen gået bag en sky eller fuglen fløjet. Sådan er det ikke længere. 

Et Hasselblad-kamera kan mere, end de fleste andre kameraer, og det er naturligvis fotokvaliteten af billederne, jeg her taler om. De mange pixels gør bare en kæmpe forskel, det samme gælder ISO-indstillingerne, der lukker lyset ind i linsen, hele fokus-funktionen og farverne står selvfølgelig knivskarpe i forhold til hinanden. Der er absolut intet støvet over Hasselblad i dag, og selv om det stadig er et stort apparat, så er det blevet noget mindre med årene.  Producenten har formået at følge med den digitale bølge, så kameraet har de mange touch-finesser liggende på en lille skærm. 

Det er et slow-kamera, der i en tid som vores, hvor alt bare skal gå så hurtigt, alligevel forstår at profilere sig. Det er altså ikke lige et apparat, du har med i lommen og hiver op, som du gør med din telefon. Det skal stadig indstilles. Og så koster det. Det er altså lidt af en investering, hvis du vil erhverve dig et Hasselblad. Det er et kamera for de professionelle fotografer, dem, der tager portrætter i forbindelse med særlige begivenheder, bryllupsbilleder og meget andet, hvor det ikke bare lige skal knipses et par billeder. Det er verdensberømte fotografer, der arbejder bag et Hasselblad. 

Læs: Perlen Odense- har ydet økonomisk støtte til denne artikel. Der kan du blandt mange andre ting, eksempelvis finde Julie Sandlau. Vha. Perlen Odense overlever denne hjemmeside.