Billede Credits:

Hvad Er RGB - Du Får Svaret Lige Her!

15. February 2021

Hvad er RGB?- RGB er en farvemodel hvor man tilføjer farve, som består af farverne rød, blå og grøn, så man tilføjer og blander disse farver for at skabe nye farver. 

RGB står også helt simpelt for Red, Green og Blue som på dansk betyder Rød, grøn og blå. 

Når man skal demonstrere RGB visuelt så ser man ofte en rød, en grøn og en blå cirkel som overlapper hinanden, men en hvid ring i midten af de tre, og mellem rød og grøn er en klar gul farve, mellem rød og blå er en klar pink, mellem blå og grøn er en form for klar turkis farve. 

RGB er en farvemodel som passer bedst til skærm materiale, det vil sige at farverne tager sig bedst ud på en computer eller anden skærm, i form af eksempelvis JPG, PNG, GIF osv. 

Modsat RGB så findes farvemodellen CMYK som er bedst egnet til print, så det vil sige at hvis man skal bruge printet materiale, eksempelvis plakater, foldere, businesskort osv. så skal man vælge at lave det med CMYK farver.  

Farvekoden for sort i RGB er 0,0,0 hvor farvekoden for hvid er 255, 255, 255, så vil man have lysere farver tilføjer man et højere tal og for mørkere farver et lavere tal.