Billede Credits: Pixabay

Hvad Er Image Stabilization? - Her Får Du Svaret

22. February 2021

Hvad er Image Stabilization? - Image stabilization kendes på dansk som billede stabilisering, som enten kan være en funktion som er inkluderet i kameraet eller det kan være i form af en slags holder eller stativ der sørger for at holde kameraet stabilt så man ikke laver rystelser på sine billeder eller videooptagelser. 

Stabilisering bruges især i forhold til optagelser af video, da det skaber et mere roligt og uforstyrret billede i videoen og også sikre en hvis skarphed i optagelserne. 

Desuden er det også med til at sikre skarphed i billeder, så hvis du ryster lidt på kameraet imens du tager billedet, så bliver det ikke så tydeligt på billedet. 

Hvis man har set bag om film optagelser, så kan kan ofte se en kameramand som er godt spændt fast med et stort kamerastativ om livet. 

Dette er ikke kun for at hjælpe kameramanden med at holde det tunge udstyr men også med til at holde kameraet stabilt, så det igen ikke giver rystede optagelser. 

Udover den slags stativ kan man også få særlige holdere hvor du kan spænde kameraet fast, så du nemt kan gå med det og især lave panoramaeffekter uden at optagelserne bliver rystede. 

Så ønsker man at optage video af god kvalitet kan det være image stabilization er værd at overveje. 

Vi takker avXperten for deres støtte til sidens tekst. Der kan du, udover mange andre ting, finde mobil aircondition. Uden støtten fra avXperten kunne sidens tekst ikke lade sig gøre.