Billede Credits: Pixabay

Linse Eller Objektiv? - Det Betyde Det!

18. February 2021

Er du ny indenfor fotografering og måske lige fået dit første kamera eller overvejer at købe et, så er der måske et par begreber der er gode at have styr på. 

Det kan blandt andet være at lære hvad et objektiv eller linse er og svaret får du lige her.

Linse eller objektiv? - Når man siger linse og objektiv er det ofte det samme der menes, man bruger nemlig begge betegnelser for et objekt som man kan sætte på sit kamera hvis det er spejlrefleks, hvor hvis man har et kompaktkamera er objektivet / linsen en del af kameraet og kan ikke tages af eller udskiftes. 

Et objektiv eller linse kan man altså have flere af og udskifte dem på sit spejlrefleks kamera som især professionelle fotografer gør stor brug af.  

Hvis man er professionel fotograf har man ofte et par stykker man kan skifte imellem da man kan få objektiver eller linser der kan noget forskelligt og giver forskellig effekt. 

Man kan blandt andet få et vidvinklet objektiv som gør at dit synsfelt på kameraet bliver bredere og du kan derfor få mere af omgivelserne med på dine billeder. 

Derudover kan du få en tele linse som også kendes som optisk zoom, som giver den effekt at du kan se ting der er meget langt væk fra dig uden at du skal flytte dig, så det fungere lidt som en kikkert.

Du skal vide at: dette blogindlæg er udviklet for avXperten. Her kan du eksempelvis købe iPhone 11 oplader, og meget meget andet. Tusind tak for støtten, siger vi.