Billede Credits: Pexels.com

Er Auto Focus Nødvendigt? Få Den Korte Forklaring Her!

05. February 2021

Du står og overvejer om du skal have et nyt kamera. Og dernæst vil du vide om det er nødvendigt med autofokus.

Nogle af de nyere Mirrorless kameraer (spejlløse kameraer) er så vanvittigt gode til autofokus at du ikke kan følge med som menneske - overhovedet.

Bedst in business er pt. 

Sony's A7, A9 og A1 serie

Canon's EOS R, R5 serie

men er det nødvendigt med autofokus? Der er delte meninger om autofokus overhovedet er godt. Skal du tage billeder, især hurtigt af sportsfoto og naturfotos. Så er en lynhurtig autofokus et must. Men laver du film og er cinematograf så kan Autofokus faktisk være i vejen for det udtryk du gerne vil opnå.

Ja det er faktisk sådan , at hele professionele film bliver sjældent lavet med autofokus. Det bliver istedet styret 100% manuelt, men faktisk også meget sjældent af den person der håndterer kameraet.

De helt professionelle teams, transmitterer deres videobillede over til en assistent eller til "Director" som sidder og sætter fokus manuelt.

Dette gøres manuelt for at kunne kontrollere  helt ned i detajlen om det er forgrunden eller bagrunden man vil have i fokus. Du har måske set i film, hvor en karakter er i fokus, og man enten langsomt eller hurtigt skifter over til en anden karakter i fokus - ja den slags kan være sværre at lave med autofokus.

Optager du tilgengæld VLOGS eller bare vidoer af dig selv, Så er Autofokus nærmset 100% et krav.